1 Leg de schuitjes aubergine op een grote schaal en bestrooi ze met zout. Dek af en laat een half uur staan zodat het vocht eruit trekt. Vermeng de specerijen en oregano met elkaar en bestrooi het vlees er rondom mee. Wrijf het goed in en voeg zout en versgemalen peper toe. Rol het vlees op en bind er een paar stukjes rolladetouw omheen. Steek de kaneelstokjes ertussen.
2 Verwarm de boter in een braadpan en bak de rolletjes rondom aan. Voeg de sjalotjes toe en bak deze circa 5 minuten mee. Voeg een scheutje water toe en laat het vlees op lage stand in circa 15 minuten om en om bruin en gaar worden. Veeg het zout en vocht van de aubergines en dep ze goed droog met keukenpapier. Verwarm een laagje olie in een hoge pan. Wentel de aubergines door de bloem en frituur ze in porties in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in een matig warme oven. Bestrooi ze met zout en peper en fijngehakte peterselie. Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met de aubergine en de sjalotten-kaneeljus.
Rolletjes met sjalotten en gefrituurde aubergine is een recept van PLUS