Romige ma ssoep met gefrituurde mihoen

6
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui goudbruin. Voeg de prei en bloem toe en roer goed over de bodem. Giet de warme bouillon erbij en roer tot er geen klontjes meer zijn. Voeg de maïs en saffraan toe en breng de soep aan de kook. Laat circa 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en giet hem door een zeef. Voeg de room toe en laat nog een paar minuten doorkoken. Breng de soep verder op smaak met zout en peper. Verwarm de olie in een hoge pan en frituur de mihoen in kleine porties heel kort. Zorg ervoor dat het niet verkleurt! Laat de mihoen uitlekken op keukenpapier. Schep de soep in borden, serveer met een pluk mihoen erbovenop en strooi er wat ringetjes bosui over.

Romige ma ssoep met gefrituurde mihoen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mihoen met surimi en sojasaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cambodjaanse mihoensalade
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip en papillotte met mihoen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept