1 Stoom de aardappelen in 30 minuten gaar in een stoompan of doe dit in de magnetron: met een laagje water in een schaal afgedekt met vershoudfolie circa 20 minuten. Laat de aardappelen afkoelen en pel ze.
2 Rasp de aardappelen en breng goed op smaak met zout en peper. Verwarm de olie in een koekenpan met antiaanbak-laag en schep de helft van de geraspte aardappel in de pan. Druk goed aan en verdeel de zalm erover. Vul de pan verder aan met de rest van de aardappelrasp. Leg het deksel op de pan en laat op lage stand circa 5 minuten bakken. Draai de rösti om met behulp van een plat bord of deksel en bak de andere kant op lage stand ook nog circa 5 minuten. Laat de rösti nog een paar minuten rusten in de pan. Klop de zure room los met het grootste gedeelte van de dille en roer er nog wat gemalen peper door. Snijd de rösti in punten en serveer met de dille-room. Bestrooi het gerecht met nog wat extra dille.+ 30 minuten koelen
R sti van gestoomde aardappel en gerookte zalm is een recept van PLUS