Rosbief met venkel-citroenboter

4
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de venkel in stukken. Verwijder de wortelaanzet. Houd wat groen achter voor de garnering. Boen de citroen schoon. Rasp van de helft de schil en zet dit apart. Kook de venkelstukken met de halve citroen helemaal gaar in circa 5 minuten. Giet de gare venkel af, verwijder de citroen, laat goed uitlekken en pureer de venkel met de boter, citroenrasp en zout. Rol dit mengsel in plasticfolie en laat in de koelkast opstijven (kan een dag van tevoren).
  • 2 Leg op ieder bord een blad sla. Verdeel daarover de los gevouwen plakken rosbief. Leg er een plakje venkel-­citroenboter bij, garneer met het groen van de venkel en serveer met de toast.
    Voorbereiding
    stijd is 30 minuten, exclusief koeltijd
  • 3 Vervang sla door artisjokbodems (blik) en rosbief door lamsham, rauwe ham of fricandeau.

Rosbief met venkel-citroenboter is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde coquilles
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mantelschelpen met citroenboter
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boontjes met geitenkaas en citroenboter
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-paasstolletjes met vanille-citroenboter
10 min
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept