Salade met gegrilde garnalen en (bloed)sinaasappel

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng alle ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Vermeng de eet­lepel olijfolie met de knoflook en het chilipoeder en schep de garnalen hierdoor. Snijd de onderkant van de witlofstruikjes en haal de blaadjes los. Pel de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen los.
  • 2 Leg de garnalen op de barbecue en draai ze na 2 minuten om. Gril de andere kant ook nog 1 minuut. Neem ze van de barbecue en bestrooi ze met zout en peper. Schep ondertussen de dressing om met de witlofblaadjes, sinaasappelpartjes en rucola. Verdeel de salade over vier borden en leg er per bord vijf garnalen op.
  • 3 Neem in plaats van rucola waterkers.

Salade met gegrilde garnalen en (bloed)sinaasappel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Sorbetijs van bloedsinaasappel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Bloedsinaasappel-taart
Bekijk recept
Kikkererwtenschotel met pijlinktvis, tomaat & basilicum
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept