Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de sjalotjes of snijd ze in vieren. Verhit de boter en bak ze hierin lichtbruin. Giet de wijn en bouillon erbij en bak zachtjes tot het vocht bijna verdampt is. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen. Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, bestrooid met zout en peper, 2 minuten op een lage stand en schep ze uit de pan. Bak de spekblokjes krokant in het bakvet. Voeg knoflook, wijn, balsamicoazijn en de paddenstoelen toe en stoof 2 minuten zodat de wijn iets verdampt. Verdeel de sla over de borden. Leg het paddenstoelenmengsel en de gekonfijte sjalotjes erop en sprenkel het bakvocht erover. Bestrooi met bosui of peterselie.
  • 2 Breid de salade eens uit met verkruimelde roquefort.

Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met chorizo-tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Rucolasoep met aardappel en bacon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept