Sambal oelek, huisgemaakt

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de kip met een mengsel van limoensap, ketjap en sambal oelek en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit de olie en bak hierin de kip rondom goudbruin. Leg de kip naast elkaar in een ovenschaal en giet het braadvocht gemengd met de honing over de kip. Zet het gerecht iets onder het midden van de oven en braad deze in circa 25 minuten gaar. Keer de kip 1 keer om en bedruip met het braadvocht. Serveer de kip met atjar taugé of atjar tjampoer en met het braadvocht erover gegoten.

Sambal oelek, huisgemaakt is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Huisgemaakt vissticks met havermout
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Huisgemaakt Stracciatellaroomijs
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Huisgemaakt banaanyoghurtijs met aardbeien
0 min
Bekijk recept
Tartaar van tonijn
Snack
Bekijk recept

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept