Sat Ajam

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kipfilet in stukjes en marineer zegedurende een kwartier tot een half uur inde ketjap manis, zout en peper. Breng derijst met de kurkuma in een pan met ruimwater aan de kook en laat 12 tot 15 minutenkoken. Halveer de komkommer in delengte en snijd hem in dunne plakjes.Kook de azijn met de suiker en doe degedroogde kruiden erbij. Laat afkoelen envoeg dan de komkommer toe. Laat hetgeheel een kwartier tot een half uur in demarinade staan.
  • 2 Rijg de kipfilet aan de satéstokjesen bak de saté op de barbecue ofin de grillpan goed gaar. Giet ondertussende rijst af en laat in eengesloten pan nagaren. Schep dekomkommer uit de marinade enstrooi hier verse koriander over.Serveer de saté, de rijst en dekomkommer op een bord meteventueel wat kroepoek.

Sat Ajam is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kalkoen met rijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept

Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Carrotcakejes met roomtopping
55 min- Nagerecht
Bekijk recept
Biefstuk-auberginespies
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept