Sat

6
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schep varkenshaas en kip elk in een aparte kom. Meng de ingrediënten voor de marinade, verdeel de helft van de marinade over de kommen en schep het vlees erdoor. Zet de rest van de marinade apart voor de satésaus. Laat het vlees minstens 2 uur in de koelkast marineren. Rijg aan elk stokje 3 stukjes vlees. Bereid de barbecue voor. Meng lente-/ bosui, komkommer, sla en koriander en schep dit op een schaal.
  • 2 Leg de satéstokjes op het rooster en gril de saté onder regelmatig keren bruin en gaar in 5-6 minuten per kant. Leg ze op de schaal met groenten. Voeg aan de rest van de marinade de pindakaas, water en kokosmelk toe en breng het geheel al roerend tot tegen de kook aan, zodat het een gebonden saus wordt. Serveer met witte rijst of stokbrood.
    Voorbereiding
    stijd is 30 minuten, exclusief marineertijd

Sat is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Carrotcakejes met roomtopping
55 min- Nagerecht
Bekijk recept
Biefstuk-auberginespies
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Carrotcakejes met roomtopping
55 min- Nagerecht
Bekijk recept
Biefstuk-auberginespies
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept