1 Verwarm de oven voor op 100°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Doe de eiwitten in een grote vetvrije kom. Klop ze met een mixer stijf. U kunt controleren of het eiwit stijf genoeg is door de kom op zijn kop te houden. Als het eiwit eruit glijdt moet u nog even doorkloppen. Klop de suiker er lepeltje voor lepeltje door.
2 Schep met behulp van twee theelepels schuimhoopjes op de bakplaat. Zorg ervoor dat deze elkaar niet raken. Bak ze circa 1 uur in de oven tot ze stevig zijn en goed van het papier loslaten. Als ze nog plakken moeten ze nog iets langer bakken. Laat ze afkoelen op het papier. Klop intussen de mascarpone met de cacaopoeder. Strijk aan de onderkant van een schuimschotsje een laag chocoladecrème en plak het andere schotsje eraan vast. Zet ze in de cakevormpjes.Voor 12 stuks
Schuimschotsjes met chocoladecr me is een recept van PLUS