1 Dep de schnitzels goed droog met keuken-papier en bestrooi ze aan een kant met zout en peper. Leg ze met de ongekruide kant naar boven. Prak de ansjovisrolletjes met kappertjes fijn en verdeel deze pasta over de schnitzels. Leg er een bergje rucola op en rol de schnitzels strak op. Maak ze vast met een prikker of met wat vleestouw. Verwarm de olie en bak hierin de rolletjes rondom in circa 10 minuten tot de binnenkant gaar is. Pureer ondertussen de tonijn met de mayonaise en citroensap tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper. Leg op elk bord een bergje rucola. Snijd de rolletjes in dikke plakken en verdeel ze over de sla. Giet de tonijnmayonaise erbij. Lekker met pasta of versgebakken brood.
2 Vervang de ansjovisrolletjes door 1 blikje ansjovisfilet en 1 eetlepel kappertjes.
Schnitzelrolletje gevuld met ansjovis, kappertjes en tonijnmayonaise is een recept van PLUS