1 Begin met de croutons. Druk de sneetjes brood met een deegroller iets platter. Meng de feta met abrikozenjam en basilicum. Leg 4 sneetjes brood naast elkaar. Spuit op elk sneetje, met afstand, 4 kleine hoopjes van de vulling. Bestrijk de andere broodsneetjes met eiwit en leg ze met de eiwitkant op de vulling. Steek er met de steker rondjes uit en druk de randen goed vast. Zet ze even in de koelkast (maak ze eventueel een dag van tevoren).
2 Besprenkel voor de soep de appels met citroensap. Verhit de olie en bak hierin de knolselderij, aardappel en appelparten 3 minuten. Voeg bouillon en 350 ml water toe en kook zachtjes 15 minuten. Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper en houd de soep warm. Verhit voor de croutons de olijfolie met de knoflook en bak ze hierin aan beide kanten lichtbruin. Roer de crème fraîche door de soep, strooi er komijn en eventueel wat basilicum over en serveer de warme croutons erbij.
Selderijsoep met appel en gevulde croutons is een recept van PLUS