Schouderkarbonade met sjalotten en gebakken witlof

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalotjes en halveer ze. Verhit de helft van de boter met de olie en fruit hierin de sjalotten lichtbruin. Schep ze uit de pan. Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg de rest van de boter bij het bakvet en bak de karbonades hierin goudbruin. Voeg de sjalotten, laurierblaadjes en wijn of bouillon toe. Breng aan de kook en stoof daarna met deksel 20 minuten. Verwijder de laurierblaadjes. Halveer intussen de struikjes witlof in de lengte. Smelt de boter, leg het witlof erin en bestrooi de struikjes met de suiker. Bak het lof aan beide kanten in circa 4 minuten per kant goudbruin en beetgaar. Sprenkel de balsamico-azijn erover. Serveer het vlees met de witlof en gekookte krieltjes of aardappelpuree.

Schouderkarbonade met sjalotten en gebakken witlof is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Karbonade met gekookte aardappelen en rodekool
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstschotel met saté
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept