1 Verwarm de oven voor op 120°C. Bestrooi de aubergineplakken met zout. Kook de aardappel en knolselderij met zout samen gaar in circa 15 minuten. Stamp deze groenten fijn en zet dit apart.
2 Dep de aubergineplakken droog. Verhit een grillpan. Bestrijk deze met olijfolie en rooster de aubergine aan beide kanten. Schep ze uit de pan en houd ze warm in de oven. Doe hetzelfde met de tomaten. Meng de bloem, 1 eetlepel peterselie, de eieren en eiwitten en 1 eetlepel crème fraîche door de gestampte aardappel en knolselderij zodat een stevig beslag ontstaat (verdun eventueel met een scheutje melk als het te stijf is). Verhit olijfolie in een grote koekenpan. Schep hierin kleine hoopjes beslag van circa 6 cm Ø. Bak de blini’s 3 minuten per kant zodat ze krokant zijn. Maak op 4 borden stapeltjes van blini’s met daartussen aubergine en tomaat. Strooi de feta er overheen. Meng de rest van de peterselie door de rest van de crème fraîche. Rooster de noten of pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Strooi ze over de borden en schep de kruidenroom in toeven op of naast de groentestapeltjes.
Selderijblinis met geroosterde groenten en kruidenroom is een recept van PLUS