1 Borstel de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de sinaasappel daarna uit. Week de gelatineblaadjes in koud water. Bekleed de vorm of schaal met huishoudfolie.
2 Breng het water met de suiker en de sinaasappelrasp aan de kook. Roer het geheel goed door en kook door totdat de suiker is opgelost. Meng de maïzena met het sap uit de sinaasappel. Roer goed zodat geen klontjes ontstaan. Roer het sinaasappelsap door het suikermengsel en laat dit nog ongeveer 5 minuten inkoken. Haal de pan van de warmtebron en laat even afkoelen. Voeg het limoensap en de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer het geheel nog even goed door. Schenk het mengsel daarna in de vorm en zorg ervoor dat het geheel niet dikker dan 2 cm wordt. Laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Na het opstijven:Strooi de poedersuiker op een bord en stort hier de sinaasappel-limoengelei op. Snijd er met een scherp nat mes lange dunne reepjes van. Serveer in een van bakpapier gevouwen puntzak.Voor 20 stuks, koeltijd minimaal 3 uur
Sinaasappel-limoen slierten is een recept van PLUS