Siciliaanse mosselpan

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder beschadigde en openstaande mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het aanrecht. Leg de mosselen in een ruime pan. Voeg de tomaten met de knoflook, Italiaanse kruiden en 3 eetlepels olijfolie bij de mosselen. Kook de mosselen, afgedekt, 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze na 2-3 minuten even om. Meng de rest van de olijfolie met sinaasappelsap, peper, pesto en tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht. Schep de mosselen op diepe borden of in kommen. Serveer het sausje erbij.

Siciliaanse mosselpan is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselpan met courgette en friet
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met chorizo
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Siciliaanse bloemkoolspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pasta met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse venkelsalade
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept