1 Verwarm de oven op 220°C. Was en droog de paprika’s en leg ze in een schaaltje. Bestrijk ze rondom met wat olie en laat het vel van de paprika’s hoog in de oven donkerbruin kleuren. Keer de paprika’s om zodra de bovenkant bruin geblakerd is. Neem ze uit de oven en laat ze afgedekt afkoelen zodat het bruine vel vanzelf loslaat.
2 Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de vellen en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees klein en pureer het grootste gedeelte. Snijd de rest van de paprika in kleine blokjes. Verwarm de olie in een soep- of hoge braadpan en fruit de ui op lage stand in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook en tijm toe en fruit nog een minuut mee. Voeg de tomatenpuree, paprikapuree en paprikastukjes toe. Roer op lage stand nog een minuut door en voeg de bouillon toe. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.