Soep van rode paprika

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 220°C. Was en droog de paprika’s en leg ze in een schaaltje. Bestrijk ze rondom met wat olie en laat het vel van de paprika’s hoog in de oven donkerbruin kleuren. Keer de paprika’s om zodra de bovenkant bruin geblakerd is. Neem ze uit de oven en laat ze afgedekt afkoelen zodat het bruine vel vanzelf loslaat.
  • 2 Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de vellen en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees klein en pureer het grootste gedeelte. Snijd de rest van de paprika in kleine blokjes. Verwarm de olie in een soep- of hoge braadpan en fruit de ui op lage stand in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook en tijm toe en fruit nog een minuut mee. Voeg de tomatenpuree, paprikapuree en paprikastukjes toe. Roer op lage stand nog een minuut door en voeg de bouillon toe. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Soep van rode paprika is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept