Souvlaki met tzatziki

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week houten prikkers in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Schep olijfolie, citroensap, tijm, oregano, knoflook, zout en peper door de vleesblokjes. Marineer hierin het vlees minimaal 2 uur in de koelkast (kan van tevoren). Leg voor de tzatziki de geraspte komkommer bestrooid met zout in een zeef en laat uitlekken in circa 15 minuten. Dep de komkommer droog. Klop de yoghurt los en meng er de komkommer, knoflook, munt of peterselie, olijfolie en zout en peper naar smaak door.
  • 2 Rijg de vleesblokjes afgewisseld met partjes citroen aan de spiesjes. Verhit een ovengrill of grillpan en rooster de spiesjes 8-10 minuten. Keer ze regelmatig om en bestrijk ze tussendoor eventueel met marinadevocht. Serveer ze met de tzatziki.Marineren minimaal 2 uur

Souvlaki met tzatziki is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsbrochettes (Souvlaki arni)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissouvlaki, frites & koolsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Souvlaki van varkenshaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Souvlaki (vleesspiesjes)
20-30 min -
Bekijk recept