Spaans mosselhapje

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Stoom 36 grote mosselen in een klein laagje witte wijn of water in 10 minuten open. Neem ze uit de pan en breek de lege schelpen eraf. Leg de andere schelpen (met de mosselen erin) op een schaal. Laat afgedekt met plastic­folie afkoelen. Maak een salsa van 3 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 tomaat in heel kleine blokjes, 1 sjalot, heel fijn gesnipperd, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en zout en versgemalen peper. Schep over elke mossel een beetje van de salsa en laat afgedekt in de koelkast helemaal koud worden.

Spaans mosselhapje is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselhapje
15 min Snack
Bekijk recept
Mosselhapje
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
gebakken mosselhapje
20 min
Bekijk recept
Mosselhapje Uit De Oven
10-20 min -
Bekijk recept

Sangria
15 min
Bekijk recept
Tijgergarnalen op zijn Spaans
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante rode dipsaus
10 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Knapperige taartjes met salsa van garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept