1 Laat het brood circa 10 minuten weken in de melk. Prak het brood fijn en vermeng het met het gehakt. Kruid het gehakt naar smaak, rol er kleine balletjes van en laat die in de koelkast afgedekt een uurtje opstijven.
2 Verwarm een eetlepel boter en bak de balletjes in twee porties rondom bruin. Roer het aanbaksel in de pan los en voeg de rest van de boter en het fijngesneden spek toe. Voeg na een minuut de bloem toe en roerbak heel kort tot de bloem van de bodem loslaat. Voeg de bouillon en crème fraîche toe en breng de saus al roerende aan de kook. Laat de saus wat inkoken en breng eventueel verder op smaak. Leg de balletjes in de saus en laat nog een paar minuten mee warmen. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de balletjes. Garneer eventueel met basilicum.1 uur koelen
3 U kunt het spek ook weglaten.
Spaghetti met romige gehaktballetjes is een recept van PLUS