1 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de melk toe. Smelt in een andere pan de boter, voeg al roerend de bloem toe en laat 2 minuten garen. Schenk de melk met groentebouillon er in gedeelten bij en roer tot er een gladde massa ontstaat. Roer de eieren en de kaas erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Breng de saus tegen de kook aan tot hij gebonden is. Houd de saus warm.
2 Bak de kabeljauw licht aan in een met olijfolie ingevette wok. Strooi er zout en peper over. Bewaar de kabeljauw in de aluminiumfolie. Schenk de rest van de olijfolie in de wok en roerbak de spinazie erin. Voeg de pesto al roerend toe en laat de spinazie slinken. Haal de kabeljauw uit de aluminiumfolie. Leg de vis op het spinaziebed in de wok. Giet de kaassaus erover en strooi er de amandelen over.
3 Vervang kabeljauw door koolvis (Vismarine) of tilapia.
Spinazie uit de wok met kabeljauw en kaassaus is een recept van PLUS
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)