Stamppot met waterkers, ijsbergsla, spekjes en pijnboompitten

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in een grote pan in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar. Bak ondertussen de spekblokjes op middelhoge stand knapperig en bak de laatste minuut de pijnboompitten en knoflook mee tot ze lichtbruin zijn. Giet de aardappelen af en laat ze uitlekken. Doe ze terug in de pan en stamp ze fijn tot een luchtige puree met de boter en de melk. Breng op smaak met zout en peper en schep de waterkers en ijsbergslareepjes erdoor. Doe de stamppot in een verwarmde schaal en verdeel de gebakken spekjes en pijnboompitten erover.

Stamppot met waterkers, ijsbergsla, spekjes en pijnboompitten is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept