1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in een grote pan in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de boter en fruit de sjalotten met de tijm op middelhoog vuur lichtbruin. Bestrooi met wat zout en voeg de balsamicoazijn toe. Laat de uitjes met het deksel op de pan in circa 20 minuten op lage stand stoven. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de parmaham op een bakplaat met bakpapier en laat de plakken in circa 10 minuten in de hete oven knapperig bakken.
2 Giet de aardappelen af en laat ze uitlekken. Doe ze terug in de pan en stamp ze fijn tot een luchtige puree met de olie en de melk. Breng op smaak met zout en peper. Schep de geraspte bietjes erdoor en warm nog een paar minuten al roerend door op lage stand. Doe de stamppot over in een verwarmde ovenschaal. Verdeel de uitjes erover en verkruimel de parmaham erboven.
Stamppot met biet, balsamico-uien en krokante parmaham is een recept van PLUS