1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees in een paar minuten om en om aan. Neem het vlees uit de pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de specerijen en kruiden toe en laat alles een minuut mee fruiten. Leg het vlees weer in de pan en giet de warme bouillon en wijn erbij. Schep alles even om en laat op een middelhoge stand aan de kook komen. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken en leg dan het deksel op de pan. Laat het vlees op lage stand in circa 2 uur gaar sudderen. Schep het vlees voorzichtig op een schaal en houd het warm. Zeef de saus en laat opnieuw aan de kook komen. Bind met allesbinder en giet de saus over het vlees.Voorbereiding stijd is exclusief 2 uur sudderen
2 Sudderlapjes lusten veel rood. De Cabernet Sauvignon van Jean Sablenay bijvoorbeeld. Maar ook de Castillo Pastores uit het Spaanse Valdepeñas is een aanrader.
Sukadevlees in rodewijnsaus is een recept van PLUS