1 Wrijf de sukadelapjes in met zout, peper en kruidnagelpoeder. Verhit de helft van de boter in de braadpan. Bak het vlees in circa 10 minuten bruin. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukken. Voeg de ui, appelstukken, ontbijtkoek en het bier aan het vlees toe. Laat dit met het deksel op de pan circa 2 uur zachtjes stoven. Was de andere appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in 8 plakken. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelplakken 2 minuten. Keer de plakken halverwege voorzichtig. Leg de sukadelapjes op de borden. Schep iets van het stoofvocht, eventueel gepureerd, erover en leg de appelplakken er dakpansgewijs op. Verdeel de peterselie erover.bereidingstijd: 2,5 uur
2 Voeg eens 50 g rozijnen aan het stoofvocht toe.
Sukadevlees met koek en appel is een recept van PLUS