1 Verwarm 2 eetlepels van de boter en fruit de uiringen in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de rodekool, kruidnagels, zout en suiker toe en roer alles goed om. Giet er 200 ml water bij en breng het aan de kook. Schep even om en leg het deksel op de pan. Laat, onder af en toe omscheppen, in circa 90 minuten gaar stoven. Breng op smaak met zout en peper. Bind de saus eventueel met wat maïzena of allesbinder. Breng ondertussen de aardappelen in ruim water met zout aan de kook en kook ze in circa 15 minuten gaar. Giet ze af. Houd 2 eetlepels boter achter en voeg de rest bij de aardappelen. Stamp de aardappels met de boter fijn en roer er dan de warme melk doorheen tot een zachte maar stevige puree. Breng de puree goed op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Houd de puree warm in een matig warme oven en zet de borden erbij.
2 Verwarm in een koekenpan de rest van de boter en bak hierin de plakken appel op lage stand om en om. Voeg de salieblaadjes toe en bestrooi de appel met de suiker en kaneel. Laat de plakken in circa 5 minuten aan beide kanten mooi bruin worden. Laat de kool wat uitlekken. Zet de bakringen op 2 voorverwarmde borden en schep er een laagje aardappelpuree, appel en rode kool in. Vervolg met nog een laagje puree, appel en rode kool. Verwijder de ring en leg een blaadje salie op het taartje. Maak nog twee porties en serveer direct90 minuten stoven
Taartje met rodekool, appel en salie is een recept van PLUS