1 Verwarm de oven voor op 220°C.Haal het vlees een kwartier vóórgebruik uit de koelkast. Boen decitroenen schoon en rasp 1 theelepelvan de schil. Pers de vruchtenen gebruik het sap voor desaus. Meng citroenrasp met knoflook,vissaus of ketjap asin en suikerof honing. Bestrijk de rosbiefmet dit mengsel en laat 15 minutenintrekken.
2 Verhit de olie in de braadslede.Dep het vlees een beetje droogmet keukenpapier en braad hetrondom bruin op de kookplaatof in de oven. Strooi er zout enpeper over en zet het vlees in hetmidden van de oven. Bak het in15-20 minuten rosé. Schakel deoven na 5 minuten terug naar200°C. Bedruip het vlees af entoe met het braadvet. Laat hetvlees afgedekt even rusten. Mengde ingrediënten voor de saus.Rangschik de diverse groenten op4 borden met de in plakkengesneden rosbief erop en de sauseroverheen.
Thaise rosbief met oosterse saus is een recept van PLUS