1 Leg de visfilets naast elkaar en besprenkelze met citroensap. Laat diteven intrekken. Bestrooi de filetsdaarna met bloem en halveer ze.Pureer de ingrediënten voor de vulling,behalve de olijfolie, tot een grovemassa en voeg zoveel olijfolie toe toteen smeerbare pasta ontstaat.Verwarm de oven voor op 180°C. Boenvoor de citroenkrieltjes de citroenschoon onder heet water, rasp de helftvan de schil en pers de vrucht. Verdeelde olijvenvulling over de helft van devisfilets. Leg de andere helften erop enleg de vissandwiches naast elkaar inde ovenschaal.
2 Zet de vis 12-15 minuten in het middenvan de oven en bak de sandwichesgaar en lichtbruin. Verhit de olijfolie ineen koekenpan en bak hierin de krieltjesmet sjalotjes goudbruin. Schep decitroenrasp en het -sap erdoor. Serveerde vissandwich samen met de krieltjes.
3 Serveer de vissandwich eens op winterwortel,geschild en in lange lintengesneden en even gekookt in watermet zout.
Tilapiasandwich met citroenkrieltjes is een recept van PLUS