Thaise Noedelsoep

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de kippenbouillon. Voeg de oestersaus, het citroensap en de currypasta toe. Kook dit 1 minuut. Kook in dit vocht de noedels gaar en haal ze weer uit de soep. Laat ze uitlekken op een bordje.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de knoflook lichtbruin samen met de shiitakes en de garnalen. Voeg de noedels toe en roerbak alles nog 1 minuut. Voeg ondertussen aan de kokende bouillon de spitskool en de bosui toe en laat dit in een paar minuten gaar worden. Giet de kokosmelk erbij en breng dit opnieuw aan de kook. Verdeel het noedelmengsel over soepkommen, strooi hier de taugé over en giet de hete bouillon erop. Garneer met koriander.
  • 3 Vervang de shiitake door oesterzwammen.Neem in plaats van spitskool reepjes paksoi.Vervang de Thaise rode currypasta door kerriepoeder.

Thaise Noedelsoep is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Noedelsoep met courgettelinten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Noedelsoep met tofu en oesterzwammen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedelsoep met krab
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept