1 Breng een pan met ruim water en wat zout aande kook. Snijd de winterpenen aan beiden kanten recht en schaaf ze met een dunschiller of kaasschaaf in dunne lange plakken. Snijd de plakken in de lengte door. Blancheer de slierten 30 seconden in het kokende water en spoel ze onder koud water af. Rasp een halve sinaasappel en snijd de rest van de schil van de sinaasappels rondom weg. Snijd de parten tussen de vliezen uit en vang hierbij al het vocht op. Snijd de parten in stukjes.
2 Vermeng de parten sinaasappel met de wortelslierten. Maak een zoetzure dressing van het opgevangen sap, de rasp, gembersiroop, azijn en olie en breng op smaak met zout en versgemalen (chili)peper. Schep dit door de wortelsalade en laat een half uur trekken. Schep de wortel salade in een kommetje, druk goed aan en stort het op een bordje. Maak zo eenpersoonsporties. Bestrooi met de pecannoten en besprenkel met wat overgebleven dressing.
Timbaaltje van worteltagliatelle is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Worteltagliatelle met oranje paprika en zoete aardappel