1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s en tomaten met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Bestrijk ze met olijfolie. Zet ze 25-30 minuten in de oven tot de velletjes van de paprika donker kleuren en de tomaten zacht zijn. Doe de paprika’s in een plastic zak, sluit deze af en laat 5 minuten rusten. Haal dan het vel er vanaf. Pureer de paprika’s en tomaten met een beetje bouillon. (Dit kan een dag van tevoren).
2 Verwarm de groentepuree met de rest van de bouillon. Rooster de plakken stokbrood. Hak de spinazie, walnoten en knoflook. Voeg de kaas, zout en peper toe en giet de olie er tijdens roeren in een straaltje bij. Meng de crème fraîche met de kurkuma. Serveer de soep met de crème fraîche en het stokbrood, bestreken met de spinazie-notentapenade.
Tomaten-paprikasoep met spinazie-notencrostini is een recept van PLUS