1 Begin met het ijs (dit kan ook een dag of langer tevoren). Breng slagroom, melk, basterdsuiker en het vanillestokje langzaam aan de kook. Klop de eidooiers schuimig. Haal het vanillestokje uit het mengsel, schraap met een mesje het merg uit het stokje en roer dit door het roommengsel. Meng de room al roerend door de eidooiers en breng dit al roerend tegen de kook aan tot de crème dikker wordt. Roer de honing erdoor en schenk alles in een diepvriesdoos. Laat iets afkoelen. Zet het in de diepvries. Roer na 20 minuten en daarna na nog een uur goed door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen.
2 Verhit de frituurolie voor de churros tot 180°C. Klop de eieren los. Verwarm water met olijfolie, suiker en zout. Voeg de eieren en bloem toe en roer stevig tot een deegbal ontstaat. Schep het deeg in een spuitzak en spuit 10 cm lange slierten in de hete frituurolie. Bak de deegslierten (churros) in 3-4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier. Serveer bolletjes honingijs met de churros er warm of koud bij.Vriestijd minimaal 4 uur
Valenciaans honingijs met churros is een recept van PLUS