1 Snijd de appel en peer in zeer dunne plakken en besprenkel ze met een paar druppels calvados. Snijd de bleekselderij in zeer dunne schijfjes en hak de noten grof. Leg de schnitzels op een snijplank, leg er een stuk plasticfolie op en sla ze met de achterkant van een koekenpan of deegroller nog iets platter. Bestrooi ze rondom royaal met zout en peper en beleg ze met een paar plakken appel en peer en wat stukjes bleekselderij en noten. Rol de schnitzels voorzichtig en losjes op en bind ze vast met een paar stukjes touw.
2 Verwarm twee eetlepels boter en bak de rolletjes om en om in circa 6 minuten bruin. Blus af met de calvados en laat nog een minuut inkoken. Bind de jus met de laatste lepel koude boter. Neem de rolletjes uit de jus en snijd ze in dikke plakken. Schik ze op de borden en giet de jus eromheen.
3 • Vervang de calvados door jenever of cognac.
Varkensschnitzel gevuld met appel, peer en noten is een recept van PLUS