1 Kruis de tomaten in bij het kroontje en leg ze in een pan. Giet er kokend water op tot ze onder staan en laat ze 10 minuten staan tot de vellen openspringen. Giet de tomaten af en spoel ze onder koud water. Pel de schil van de tomaten en hak het vruchtvlees grof. Snijd de boterhammen in ruiten. Verwarm twee eetlepels olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook in circa 4 minuten lichtjes aan. Voeg de kurkuma en tomatenpuree toe en roer een paar minuten om. Voeg de gehakte tomaten en bouillon toe en laat aan de kook komen. Kook afgedekt nog 10 minuten op lage stand. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper of wat bouillon. Verwarm de rest van de olie en bak de broodruiten aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi ze met kaas, draai de warmtebron uit en laat de kaas met het deksel op de pan in een paar minuten smelten. Serveer de soep met de kaascroutons.
Verse tomatenbouillon met kaascroutons is een recept van PLUS