Verse tomatenbouillon met kaascroutons

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruis de tomaten in bij het kroontje en leg ze in een pan. Giet er kokend water op tot ze onder staan en laat ze 10 minuten staan tot de vellen openspringen. Giet de tomaten af en spoel ze onder koud water. Pel de schil van de tomaten en hak het vruchtvlees grof. Snijd de boterhammen in ruiten. Verwarm twee eetlepels olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook in circa 4 minuten lichtjes aan. Voeg de kurkuma en tomatenpuree toe en roer een paar minuten om. Voeg de gehakte tomaten en bouillon toe en laat aan de kook komen. Kook afgedekt nog 10 minuten op lage stand. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper of wat bouillon. Verwarm de rest van de olie en bak de broodruiten aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi ze met kaas, draai de warmtebron uit en laat de kaas met het deksel op de pan in een paar minuten smelten. Serveer de soep met de kaascroutons.

Verse tomatenbouillon met kaascroutons is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gebonden preisoep met kaascroutons
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preisoep met lange kaascroutons
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Kaascroutons
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Knoflooksoep Met Kaascroutons
30-60 min -
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept