Venkel-zalmtaart

6
45 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de ingevette vorm met het deeg. Leg deeg dat overblijft apart. Duw de deegnaden goed tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Strooi er paneermeel over. Kook de venkelreepjes 3 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 2 Meng de crème fraîche met zout, peper, eieren, bieslook en peterselie. Schep de zalm erdoor. Verdeel de venkel over het deeg en daarop het zalmmengsel. Leg de ansjovis in reepjes over de zalm. Maak eventueel van de rest van het deeg een randje. Bak de taart 25-30 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Neem in plaats van zalm eens tonijn.Vervang de ansjovis door plakjes olijven.

Venkel-zalmtaart is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmtaart
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige zalmtaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met bieslookroomkaas in bladerdeeg
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige zalmtaart
35 min of meer -
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept