1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Begin als er niet uitgegaan wordt van kant-en-klare tapenade met de bereiding ervan. Bestrooi de vis met peper en bestrijk de filets met de tapenade. Rol de rauwe ham om de visfilets en vorm er zo een pakketje van. Halveer de paprika’s en hak ze zonder zaadjes grof. Kook ze in de bouillon met de tijm zachtjes 15 minuten. Pureer dit daarna met de staafmixer of in een blender. Laat iets afkoelen. Klop de eidooiers erdoor.
2 Bak de vis 1 minuut per kant in de olijfolie. Leg de pakketjes op de bakplaat en zet ze 10 minuten in het midden van de oven. Zet de paprikasaus op een pannetje met heet water (au bain marie) en klop de sabayon tot lintdikte (dik vloeibaar). Zorg ervoor dat de saus niet kookt maar wel gebonden is zodat de eidooiers gaar zijn. Klop er kleine klontjes koude boter door en voeg zout naar smaak toe. Serveer de vispakketjes met de paprikasabayon met aardappelpuree of risotto en broccoli.
Vispakketjes met paprikasabayon is een recept van PLUS