Vispakketjes met paprikasabayon

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Begin als er niet uitgegaan wordt van kant-en-klare tapenade met de bereiding ervan. Bestrooi de vis met peper en bestrijk de filets met de tapenade. Rol de rauwe ham om de visfilets en vorm er zo een pakketje van. Halveer de paprika’s en hak ze zonder zaadjes grof. Kook ze in de bouillon met de tijm zachtjes 15 minuten. Pureer dit daarna met de staafmixer of in een blender. Laat iets afkoelen. Klop de eidooiers erdoor.
  • 2 Bak de vis 1 minuut per kant in de olijfolie. Leg de pakketjes op de bakplaat en zet ze 10 minuten in het midden van de oven. Zet de paprikasaus op een pannetje met heet water (au bain marie) en klop de sabayon tot lintdikte (dik vloei­baar). Zorg ervoor dat de saus niet kookt maar wel gebonden is zodat de eidooiers gaar zijn. Klop er kleine klontjes koude boter door en voeg zout naar smaak toe. Serveer de vispakketjes met de paprika­sabayon met aardappel­puree of risotto en broccoli.

Vispakketjes met paprikasabayon is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm met paprikasabayon
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vispakketjes
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosters vispakketje met gewokte andijvie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept