Vlaamse schotel met bier en pruimen

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de hamlappen met zout, peper en bloem. Verhit de boter en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin. Schep het uit de pan. Bak de uien en spekjes 2 minuten in het bakvet. Schenk het bier erbij en breng aan de kook. Voeg het vlees, de laurierblaadjes, tijm en mosterd toe en stoof zachtjes met deksel 45 minuten. Voeg het laatste half uur de wortel en de pruimen toe. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer het gerecht, bestrooid met peterselie, met bruin vloerbrood of friet.

Vlaamse schotel met bier en pruimen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept