Walnoten-abrikozenbrood

6
55 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het ei met de olie, suiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en kaneelpoeder. Kneed dit mengsel met water en boter door de broodmix tot een soepel deeg. Laat dit, afgedekt, 15 minuten rijzen op een warme plaats. Voeg 75 gram walnoten en de abrikozen bij het gerezen deeg en kneed dit goed door. Vorm het tot een brood en leg het in de vorm met de deegnaad aan de onderkant. Laat het, afgedekt, nog 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 190°C. Bak het brood in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar. Bestrijk het na het bakken met losgeklopte eidooier gemengd met melk. Strooi de rest van de walnoten erover en zet het brood nog 3-4 minuten in de hete oven.
  • 2 Vervang abrikozen door gedroogde vijgen of dadels.

Walnoten-abrikozenbrood is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozenbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Abrikozenbrood met honing
Bekijk recept
Abrikozenbrood met honing
Bekijk recept
Abrikozenbrood
Bekijk recept

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept