Warme appeltaart met vanillesaus en ijs

8
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dit kunt u een dag van tevoren al doen: maak de chocoladeglazuur warm volgens de aanwijzingen op het zakje. Zet 8-12 borden klaar. Knip een heel klein puntje van het zakje glazuur en teken op elk bord een zo groot mogelijke kerstbal: volg de bordspiegel en maak het ‘haakje’ op de rand. Laat het glazuur opdrogen. Leg op elk bord een stukje keuken­papier, stapel ze voorzichtig en zet ze weg tot gebruik. Snijd de appeltaart in 8-12 gelijke punten, zet in een springvorm en schuif de punten tegen elkaar aan. Dek de springvorm af met aluminiumfolie en zet de appeltaart in de koelkast.
  • 2 Verwarm een half uur voor het serveermoment de oven voor op 175°C. Zet de appeltaart in de warme oven en bak de taart in 15 minuten warm. Neem het ijs uit de vriezer, zet een ijslepel in een beker met heet water. Roer de vanillevla en de koffieroom in een mengbeker door elkaar en klop het met de mixer op de hoogste stand 1 minuut, zodat het een beetje schuimig wordt. Zet de borden naast elkaar op het aanrecht. Vul de 'kerstbal' met vanillesaus. Zet op elk bord, iets uit het midden, een punt appeltaart en leg er een bol boeren­jongensijs bij. Lepel er eventueel nog wat vanillesaus over.Nagerecht voor 8-12 personen

Warme appeltaart met vanillesaus en ijs is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept