Warme kersenkoek

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de ovenschaal of quiche­vorm in met boter. Laat kersen uit een pot goed uitlekken, ontpit verse kersen.
  • 2 Schep de kersen in de ovenschaal. Klop eieren en melk los. Zeef bloem, custardpoeder en kaneel in een kom, voeg de basterdsuiker toe, meng het door elkaar en schenk, al kloppend met een garde, het eimengsel erdoor. Klop er een glad en klontervrij beslag van. Lepel het beslag over de kersen in de ovenschaal. Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven, of tot de koek gestold is en goudbruin van kleur. Bestrooi de kersenkoek rijkelijk met gezeefde poedersuiker. Snijd hem warm in punten en serveer met een bol roomijs.Nagerecht voor 6-8 personen

Warme kersenkoek is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Franse kersenkoek met kwarkroom
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
kersenkoek uit de oven
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept