1 (De voorbereiding kan een dag van tevoren!) Bekleed een schaal of groot bord met plasticfolie. Zet daarop de kookringen. Vul de ringen tot maximaal 2/3 met paté. Strijk de bovenkant met de achterkant van een natte lepel glad. Week de blaadjes gelatine 3 minuten in ruim koud water. Verwarm de bouillon zonder te koken en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Halveer de druiven, verwijder eventuele pitten. Giet een dun laagje van het gelatinemengsel op de paté en zet het even in de diepvries om op te stijven. Leg de druiven met de bolle kant naar boven op het gelatinelaagje en giet de rest van de bouillon (eventueel iets verwarmd als deze te stijf is) erover. Zet alles minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
2 Zet de koude patétaartjes op de borden. Snijd ze met een warm scherp mes los van de kookring en verwijder de ring. Garneer met blauwe druiven en blaadjes basilicum of munt.Minimaal 3 uur koelen
3 • Vleesbouillon kan worden vervangen door druivensap of appelsap. De gelei is dan iets minder doorschijnend.• Vervang wildpaté door Ardenner paté of notenpaté.
Wildpat met druiven in gelei is een recept van PLUS