Witlof met champignons en spek

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de struikjes witlof in de lengte en snijd de stronkjes eruit.
  • 2 Verhit de olie en bak de witlof met de champignons 4 minuten. Blus af met balsamicoazijn en houd even warm. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi ook de speklapjes met zout en peper. Bestrijk een grillpan met olie en rooster hierin het vlees in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Verwarm intussen de krieltjes. Leg de witlof en champignons in het midden van een warme schaal. Schik de speklapjes erop en leg de krieltjes bestrooid met peterselie eromheen.
  • 3 Vervang de witlof eens door stukjes prei.Neem in plaats van speklapjes hamlapjes.

Witlof met champignons en spek is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept