Witvisspies met sinaasappel, abrikozen en rozijnen

4
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Besprenkel de vis met citroensap. Schil 2 sinaasappels dik en pers de derde sinaasappel. Snijd de parten sinaasappel tussen de vliezen uit en rijg de visblokjes afgewisseld met sinaasappelpartjes aan de spiesen. Verwarm het sinaas­appelsap met de rozijnen, abrikozen en rode peper op een lage stand. Voeg 2 eetlepels olijfolie en zout toe. Rooster de pistachenoten in een droge hete koekenpan en hak ze daarna grof. Besprenkel de visspiesen met de rest van de olijfolie en rooster ze onder een hete ovengrill, in een grillpan of op de barbecue in enkele minuten lichtbruin. Serveer ze bestrooid met de noten en met het sinaasappel-abrikozen-rozijnenmengsel.
  • 2 - Vervang witvis door zalm(forel)filet.- Neem in plaats van pistachenoten hazelnoten.

Witvisspies met sinaasappel, abrikozen en rozijnen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept