Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de wortel en ui zonder dat ze gaan kleuren. Voeg kaneel en komijn toe, bak deze even mee en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 12 minuten. Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Meng sap en rasp van de sinaasappel door de rest van de olijfolie. Pureer de soep. Serveer de soep bestrooid met amandel en munt. Giet er vlak voor het eten een scheutje sinaasappelolie over.

Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in zoutkorst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodbol met kip, bacon en sinaasappelolie
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Krokantje van Sint-Jacobsnoot met crème van
60 min Voorgerecht
Bekijk recept

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knaloranje wortelsoep
30 min-
Bekijk recept
Pittige wortelsoep
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en rode curry
15 min Voorgerecht
Bekijk recept