1 Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Verwarm 100 ml olijfolie met de helft van de citroenrasp zachtjes 5 minuten en laat de olie afkoelen.
2 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak hierin de sjalotjes, wortel en de rest van de citroenrasp 3 minuten. Voeg het citroensap en de bouillon toe en kook zachtjes 15 minuten. Verwarm de ovengrill. Pureer de soep en voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de knoflook door de rest van de olijfolie en bestrijk de plakjes stokbrood er aan beide kanten mee. Leg ze op een rooster of bakplaat onder de grill en rooster ze aan beide kanten lichtbruin. Schep de soep in borden of kommen. Verdeel de salie erover en druppel de citroenolie erop. Serveer de knoflookcrostini’s erbij.
Wortelsoep met citroen, salie en knoflookcrostini is een recept van PLUS