1 Leg een schone theedoek in een vergiet en zet deze in een kom zodat de vergiet de bodem niet raakt. Schenk de yoghurt erin en dek af met een overhangende doek of bord. Laat de yoghurt ongeveer 4 uur uitlekken in de koel-kast.
2 Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap met het mes de zaadjes eruit. Roer de rabarber met de vanillezaadjes, het sinaas-appelsap en de suiker goed door in een pan en breng aan de kook. Laat op lage stand in circa 15 minuten uit elkaar vallen en laat de rabarber afkoelen tot lauw. Verwarm de oven voor op 140°C. Vermeng de amandelen met de suiker en eiwit goed en spreid uit op een bakplaat met bakpapier. Bak in circa 20 minuten in de oven goudbruin en krokant. Laat iets afkoelen. Schep de hangop uit de doek over in schaaltjes. Schep er een lepel rabarber bij en garneer met de amandelcrunch. + 4 uur uitlekken
Yoghurthangop met rabarber en amandelcrunch is een recept van PLUS