Zak van Sinterklaas

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de bloem met de melk, het ei en zout tot een dun beslag en laat het even rusten. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak 4 flensjes.
  • 2 Snijd de schil van de mandarijnen tot aan het vruchtvlees af en snijd de partjes tussen de vliezen los. Vang het sap op boven een kom. Vermeng de mayo­naise met de speculaaskruiden en een eetlepel mandarijnensap. Breng op smaak met zout en peper. Vermeng de rucola met de ham, mandarijnenpartjes, noten en dressing en verdeel dit over het midden van de flensjes. Vouw de randen van de flensjes omhoog en bind ze bij elkaar met een lint. (Aan het lint kan een naamkaartje of klein stafje hangen). Zet de zakjes op een bordje en bestrooi met een paar druppels dressing.voor 4 flensjes
  • 3 TipVoor een vegetarische versie ook lekker met oude kaas in plaats van ham.

Zak van Sinterklaas is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Sinterklaas muffins
Bekijk recept
Sinterklaas toetje
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaas-is-jarig tiramisu
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Kip Uit 't Pannetje Van Sinterklaas
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept