Zalmfilet uit de oven met topping van venkel en kappertjes

1
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zalm af en dep hem droog met keukenpapier. Leg de filets met het vel naar beneden in een ingevette ovenschaal. Bestrooi ze met zout en peper. Verdeel de plakjes venkel en de kappertjes erover. Steek eventueel sterretjes uit de citroenplakjes en leg ze op de venkel. Bestrijk de citroen met wat olie en giet de rest van de olie over de topping. Verdeel de helft van de basilicum over de vis en bewaar de rest voor garnering. Giet de wijn langs de vis.
  • 2 Bak de zalm in circa 10 minuten net gaar in de oven. Schep de stukken vis op de borden, zeef de jus en giet hiervan nog een lepel over de vis.
  • 3 • De basilicum kan worden vervangen door tijm.

Zalmfilet uit de oven met topping van venkel en kappertjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept