Zarzuela Valenciana (Spanje)

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie in een grote wijde pan of wok en fruit de ui op lage stand in circa 5 minuten zacht en goudbruin. Voeg de knoflook, laurier, saffraan, paprikapoeder en Spaanse peper toe en fruit nog een paar minuten op lage stand tot alles gaat geuren. Voeg dan de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en bak tot de tomaat zacht is en de saus iets gaat binden. Voeg de sherry, de wijn en het bouillonblokje toe en kook even op hoog vuur tot de alcohol is verdampt. Verdeel de zeevruchten en vis gelijkmatig over de saus. Laat met deksel op de pan op lage stand circa 15 minuten stoven. Bestrooi de ­zarzuela met peterselie en serveer met partjes citroen voor een fris accent.

Zarzuela Valenciana (Spanje) is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Oesterzwambonbon met olijvenvinaigrette
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenbouillon met tijgergarnalen
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken Chorizobrood Uit Spanje
20-30 min -
Bekijk recept
Fideua - Pastagerecht Uit Spanje
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zarzuela (schotel van vis en zeevruchten)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zarzuela
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zarzuela De Pescado
20-30 min -
Bekijk recept
Zarzuela
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept