1 Vermeng melk, sinaasappelsap, ei, honing en yoghurt met elkaar in een maatbeker. Doe de broodmix in een grote kom en meng de sinaasappelrasp en de vloeistoffen uit de maatbeker erdoor. Kneed het deeg minimaal 10 minuten tot de vloeistoffen goed zijn opgenomen. Kneed daarna circa 5 minuten verder met de hand tot er een soepel elastisch deeg ontstaat. Leg het deeg in een kom, strooi er wat bloem op en dek af met plastic folie. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.
2 Kneed het deeg voor de tweede keer door en werk er ditmaal de abrikozen en noten door. Vorm van het deeg kleine broodjes en leg ze op een ingevette bakplaat. Laat het deeg nogmaals afgedekt 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven op 180°C en bak het brood in 20 à 30 minuten gaar; als je op het brood klopt moet het hol klinken.Voorbereiding stijd is 40 minuten exclusief 1 uur rijzen
3 Vervang de witbroodmix door meergranenmix.Vervang de pecannoten door walnoten.Vervang de volle yoghurt door Griekse of Turkse yoghurt.